RTSH 24 Live

Botë

Gaza, tre kamionë me naftë lejohen të hyjnë në qytet

19/11/2023

Gaza, tre kamionë me naftë lejohen të hyjnë në qytet

Tre kamionë me karburant që transportonin rreth 50 000 litra naftë hynë në Rripin e Gazës, deklaroi Sekretari i Përgjithshëm i Gjysmëhënës së Kuqe egjiptiane, Raed Abdel Nasser.

Duke numëruar dërgesat e mëparshme të karburantit, tetë kamionë me karburant që transportonin 210 000 litra tani kanë hyrë në zonën e mbyllur të luftës.

Koordinatori i ndihmës emergjente të OKB-së, Martin Griffiths vlerëson se sasia minimale e karburantit që nevojitet për Rripin e Gazës është 200 000 litra në ditë.

Izraeli filloi të lejojë hyrjen e karburantit për qëllime humanitare. Të dielën, rreth 300 shtetas të huaj dhe palestinezë me kombësi të dyta mundën të largoheshin nga Rripi i Gazës për në Egjipt.

/rtsh.al/