RTSH 24 Live

Lifestyle

Ekspertët: Ngjyra e rrobave të banjës së fëmijës mund të luajë një rol në sigurinë e tyre në pishinë

07/06/2024

Ekspertët: Ngjyra e rrobave të banjës së fëmijës mund të luajë një rol në sigurinë e tyre në pishinë

Ngjyra e rrobave të banjës së fëmijës suaj mund të ndikojë në sigurinë e tyre në një pishinë ose në plazh.

Kështu deklarojnë ekspertët e sigurisë së ujit, të cilët kanë parë nga afër se si ngjyra e rrobave të banjës mund të ndikojë se sa i dukshëm është një fëmijë nën ujë.

Ngjyra e rrobave të banjës së një fëmije mund të ndikojë ndjeshëm në dukshmërinë e tyre në ujë, gjë që është thelbësore në parandalimin e mbytjeve. Ngjyrat e ndezura duken më qartë në ujë, duke e bërë më të lehtë për rojet e plazhit dhe prindërit të dallojnë shpejt një fëmijë, veçanërisht në një situatë emergjente. Njerëzit duhet të shmangin rrobat e banjës në ngjyrë blu të hapur, gri ose jeshile pasi ato mund të përzihen me ujin dhe mjedisin e pishinës, duke e bërë të vështirë për të dalluar një fëmijë. Ne rekomandojmë ngjyra të ndezura si e verdha neoni, portokallia, rozë dhe e kuqe e ndezur. Këto ngjyra janë shumë të dukshme si nën ujë ashtu edhe në sipërfaqe", tha Bernard Fisher, drejtor i shëndetit dhe sigurisë për Shoqatën Amerikane të Mbrojtësve të Shpëtimit./ CNN

/rtsh.al/