RTSH 24 Live

Muzikë

Albumet dhe këngët më të mira të vitit 2020

20/11/2020

Albumet dhe këngët më të mira të vitit 2020

Ky vit ka qenë mjaft i vështirë si për muziken, po ashtu dhe për artistët/muzikantët, duke qene se pandemia e Covid-19 bllokoi shumeevente muzikore dhe turne koncertesh që ishin për tu zhvilluar përgjatë 2020-ës. Shumë këngëtarë nuk ishin të sigurt nëse duhet të publikonin as albumet e tyre apo këngët e reja duke qenë se nuk kish mu dësi promovimi apo performance. 
Sikur të mos mjaftonte kjo, përgjatë verës ndodhi edhe levizja "Black Lives Matter" e cila vuri theksin tek shtypja sistematike me tendence raciale mes shoqerise amerikane. Kjo bëri që ne Qershor, çmimet "Grammy" të eleminojnë nga kategoritë e çmimeve të tyre termin me konotacion reduktiv, "urban". 
Ndër albumet e artistëve më të suksesshëm që përmbajneë këngët të cilat patën më shumë impakt përgjatë ketyre kohëve të errëta janë si mëposhtë:

 Fiona Apple – Fetch the Bolt Cutters

Chloe x Halle – Ungodly Hour
Bob Dylan – Rough and Rowdy Ways
Dua Lipa – Future Nostalgia
Róisín Murphy – Róisín Machine
Rina Sawayama – Sawayama
Cardi B f.Meghan the Stallion - WAP
Miley Cirus-Midnight sky 
Taylor Swift – Folklore
Lady Gaga f. Ariana Grande- Rain on me

...e shumë albume të tjerë që i pasojnë këta më të suksesshmit.