RTSH 24 Live

Politikë

Alibali: Freedom House, i vetmi që kalon klasën është SPAK

12/04/2024

 Alibali: Freedom House, i vetmi që kalon klasën është SPAK

Analisti Neritan Alibali e ka konsideruar realist raportin e fundit të Freedom House. Duke kujtuar se organizata mbështetet fuqimisht nga DASH dhe qeveria e SHBA, ai tha se Freedom House ka vlerësuar se i vetmi institucion që kalon klasën është SPAK, ndërsa të tjerët kanë ngelur në klasë.
Zoti Alibali vlerësoi se sipas organizatës Shqipëria nuk po arrin ato parametra që kërkojnë ndërkombëtarët. Sipas tij edhe raporti thgekson se korrupsioni në Shqipëri nuk luftohet vetëm nga SPAK-u.

/ rtsh.al /