RTSH 24 Live

Teknologji

Twitter po teston një tipar të ri ‘Tip Jar’ për dërgimin e parave në llogaritë tuaja të preferuara

07/05/2021

Twitter po teston një tipar të ri ‘Tip Jar’ për dërgimin e parave në llogaritë tuaja të preferuara

Twitter ka filluar të hap një tipar të ri ‘Tip Jar’ në aplikacionet e tij Android dhe iOS, i cili (siç thuhet) do t’i lejojë përdoruesit të dërgojnë para direkt në llogaritë e tyre të preferuara. Për të përdorur tiparin ‘Tip Jar’, thjesht klikoni lehtë mbi ikonën e shtuar së fundmi të dollarit pranë emrit të përdoruesit të dikujt kur shikoni profilin e tij në një nga aplikacionet mobile të Twitter-it, shkruan The Verge. Përdoruesit do të jenë në gjendje të ndryshojnë edhe tiparin e ‘Tip Jar’. Tip Jar’ mbështet një sërë opsionesh pagese dhe lidhje: Bandcamp, Cash App, Patreon, Paypal dhe Venmo.

Të gjithë përdoruesit e Twitter në gjuhën angleze mund të dërgojnë pyetje në lidhje më këtë tipar duke filluar nga sot, por vetëm një grup i zgjedhur (përfshirë “krijuesit, gazetarët, ekspertët dhe organizatat jofitimprurëse”) mund ta aktivizojnë funksionin për të pranuar para tani. Siç vërehet nga Rachel Tobac, dërgimi i parave përmes Paypal duke përdorur tiparin ‘Tip Jar’ aktualisht lejon këdo që po dërgon paratë për të parë adresën e marrësit, e cila është një çështje shqetësuese e sigurisë që Twitter dhe Paypal shpresojnë të zgjidhin së shpejti.