RTSH 24 Live

Teknologji

Shteti i Floridës do të ndalojë fëmijët nën 14 vjeç të bashkohen në mediet sociale

27/03/2024

Shteti i Floridës do të ndalojë fëmijët nën 14 vjeç të bashkohen në mediet sociale

Guvernatori i Floridës, Ron DeSantis, nënshkroi ligjin i cili drejton mediet sociale të fshijnë llogaritë e personave nën 14 vjeç. Fëmijët e moshës 14 dhe 15 vjeç do të kenë nevojë gjithashtu për pëlqimin e prindërve përpara se të regjistrohen në platforma si Instagram dhe Snapchat.

Kompanitë që nuk arrijnë të fshijnë llogaritë rrezikojnë të paditen nga 10 mijë dollarë deri në 50 mijë dollarë për shkelje të ligjit.

Ky ligj është vendosur të hyjë në fuqi në Florida nga janari i vitit të ardhshëm, por priten sfida nga firmat që pretendojnë se shkel kushtetutën amerikane.

Projektligji përcakton gjithashtu materialet e dëmshme për fëmijët duke përfshirë përmbajtjen "që i mungon vlera serioze letrare, artistike, politike ose shkencore për të miturit", përveç përshkrimeve " fyese".

/rtsh.al/