RTSH 24 Live

Teknologji

Risia e Instagram, do skanojë mesazhet e personave nën 19 vjeç për t'i mbrojtur nga imazhet e papërshtatshme

25/01/2024

Risia e Instagram, do skanojë mesazhet e personave nën 19 vjeç për t'i mbrojtur nga imazhet e papërshtatshme

Instagram do të fillojë të skanojë mesazhet e dërguara për dhe nga moshat nën 19 vjeç për t'i mbrojtur ata nga “imazhet e papërshtatshme”, ka njoftuar Meta.

Ky funksion do të jetë edhe në mesazhe të koduara, tha një zëdhënës, duke sugjeruar se kompania synon të zbatojë për herë të parë një shërbim të ashtuquajtur skanimi nga ana e klientit.

Por përditësimi nuk do të përmbushë kërkesat e diskutueshme që mesazhet e papërshtatshme të raportohen përsëri në serverët e Instagram.

"Ne po planifikojmë të lançojmë një veçori të re të krijuar për të ndihmuar në mbrojtjen e adoleshentëve nga shikimi i imazheve të padëshiruara dhe potencialisht të papërshtatshme në mesazhet e tyre nga njerëzit me të cilët janë tashmë të lidhur dhe për t'i dekurajuar ata të dërgojnë këto vetë llojet e imazheve. Do të funksionojë gjithashtu në bisedat e koduara", tha kompania në një postim.

Është sugjerimi i parë që Meta ka dhënë se si synon t'i përgjigjet kritikave që planet për të koduar mesazhet direkte në Facebook Messenger dhe Instagram mund të rrezikojnë fëmijët dhe të rinjtë.

Përshkrimi i gjerë i funksionit të synuar është i ngjashëm me një cilësim të quajtur "siguria e komunikimit" i prezantuar nga Apple në 2023, i cili fotot dhe videot nudo të dërguara në pajisjet e fëmijëve i mbulon automatikisht, por i ofron mundësinë për t'i parë ato ose për të kontaktuar një të rritur të besuar.

Lëvizja erdhi pasi Meta përballet me një padi në New Mexico për dështimin për të mbrojtur fëmijët në platformat e saj.

Të mërkurën, Mark Zuckerberg, shefi ekzekutiv i Metës, do të dalë para Kongresit Amerikan me një numër drejtuesish të tjerë të mediave sociale për sigurinë e fëmijëve./ The Guardian

/rtsh.al/