RTSH 24 Live

Lifestyle

Osteoartriti, simptomat e formës më të zakonshme të artritit

11/05/2023

Osteoartriti, simptomat e formës më të zakonshme të artritit

Osteoartriti është forma më e zakonshme e artritit dhe prek miliona njerëz në mbarë botën. Kjo sëmundje degjenerative e kyçeve manifestohet me një konsumim progresiv të kërcit që mbulon nyjet, duke shkaktuar dhimbje, ngurtësi dhe lëvizshmëri të reduktuar.

Dhimbje në një kyç- Një nga simptomat e kësaj patologjie është dhimbja në nyje që lind gjatë ose në fund të një aktiviteti, ose në fund të ditës.

Ngurtësia e kyçeve- Osteoartriti manifestohet me ngurtësi të kyçeve, momentet e ditës që ndodhin shpesh janë në mëngjes dhe pas pushimit.

Gama e kufizuar e lëvizjes- Një tjetër simptomë është diapazoni i kufizuar i lëvizjes.

Kërcitje në nyje- Një shenjë për t'u shqetësuar është të dëgjosh një tingull kërcitës kur një nyje është e përkulur.

Ënjtje-Osteoartriti manifestohet me ënjtje rreth kyçit.

Dobësi muskulore- Dobësia e muskujve është një tjetër simptomë për t'u kujdesur që mund të sinjalizojë praninë e osteoartritit.

/rtsh.al/