RTSH 24 Live

Aktualitet

Miratimi i paktit për emigrantët, Rama: Shqipëria ndau barrën që Evropa duhet të përballojë e bashkuar!

22/02/2024

Miratimi i paktit për emigrantët, Rama: Shqipëria ndau barrën që Evropa duhet të përballojë e bashkuar!

Menjëherë sapo parlamenti shqiptar ka miratuar marrëveshjen mes Shqipërisë dhe Italisë për emigrantët, ka reguar kryeministri shqiptar Edi Rama .  

Kreu i qeverisë shkruan se Shqipëria ra dakord të ndajë një barrë që Evropa duhet të përballojë e bashkuar si familje. “Asnjë vend nuk mund ta zgjidhë një sfidë të tillë i vetëm”, duke shtuar se “vetëm një Evropë më e fortë, më e guximshme dhe më sovrane, besnike ndaj vetvetes mundet”.

Kuvendi ratifikoi sot marrëveshjen e bashkëpunimit kundër migracionit të paligjshëm ndërmjet Shqipërisë dhe Italisë! Shqipëria po qëndron së bashku me Italinë duke zgjedhur të veprojë si një vend anëtar i BE-së dhe duke rënë dakord të ndajë një barrë që Evropa duhet të përballojë e bashkuar si një familje e tërë përballë një sfide të guximshme që kapërcen ndarjet tradicionale të majta dhe të djathta.

Duke punuar së bashku për të gjetur përgjigjet e duhura, në vend që ta përdorni këtë çështje si lëndë djegëse për grindjet e brendshme politike që vetëm sa rrit ankthin mes njerëzve të kontinentit tonë të përbashkët dhe e bën të ardhmen tonë kolektive më të pasigurt.

Asnjë vend nuk mund ta zgjidhë një sfidë të tillë i vetëm, asnjë retorikë apo zgjidhje e shpejtë nuk mund të ndryshojë madhësinë e saj dhe asnjë lavdi e vjetër apo mënyra e të menduarit e kaluar nuk mund të sigurojë një shpëtim nga përballja me atë që po vjen në të gjitha frontet. Vetëm një Evropë më e fortë, më e guximshme dhe më sovrane, besnike ndaj vetvetes mundet,” shkruan në reagimin e tij kryeministri shqiptar Edi Rama.

/ rtsh.al /