RTSH 24 Live

Lifestyle

Marrja e multivitaminave çdo ditë ju "rinon" trurin me 3 vite

25/05/2023

Marrja e multivitaminave çdo ditë ju "rinon" trurin me 3 vite

Marrja e një multivitamine në ditë mund të ulë me tre vjet moshën tuaj të trurit kur bëhet fjalë për kujtesën.

Një studim i kryer në më shumë se 3,500 njerëz mbi 60 vjeç i dha rreth gjysmë tablete multivitamine çdo ditë për një vit. 

Vullnetarët bënë teste të të menduarit përpara fillimit të studimit dhe përsëri një vit më vonë.

Në testet e memorizimit të fjalëve, ata që merrnin multivitamina mund të kujtonin 7 fjalë më shumë se më parë.

Studiuesit, nga Universiteti i Kolumbias në SHBA, thanë se ata që merrnin multivitamina kishin kujtesë tipike për dikë që ishte me moshë tre vjet i ri bazuar në përmirësimin e tyre të lehtë në kujtesë, e cila normalisht do të ishte përkeqësuar citon DailyMail.

/rtsh.al/