RTSH 24 Live

Europë

Itali, 1 300 emigrantë mbërrijnë në Lampedusa

15/11/2023

Itali, 1 300 emigrantë mbërrijnë në Lampedusa

Pas disa javësh relativisht të qeta, në vetëm pak orë më shumë se 1 300 emigrantë nga Afrika zbarkuan në ishullin mesdhetar të Lampedusas.

”Të paktën 1 372 ardhje të reja janë regjistruar që nga mbrëmja e së martës”, njoftuan autoritetet.

Pothuajse 400 njerëz u mblodhën në një nga varkat që vinte nga Tunizia dhe Libia.

Sipas autoriteteve, emigrantët vijnë nga vende si Siria, Egjipti, Pakistani dhe Bangladeshi.

Ishulli i vogël është një nga qendrat e migrimit të parregullt në Evropë, sepse është afër Afrikës.

Megjithatë, kalimi në anije shpesh të padepërtueshme është jashtëzakonisht i rrezikshëm.

Në fillim të shtatorit, më shumë se 5 000 emigrantë zbarkuan në Lampedusa në një ditë të vetme.

Që atëherë, shifrat kanë rënë ndjeshëm.

Megjithatë, që nga janari, të paktën 146 000 njerëz kanë mbërritur në Itali përmes detit pa dokumente të rregullta, thënë ndryshe 60 000 më shumë se në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

/ rtsh.al /