RTSH 24 Live

Aktualitet

Hungaria nderon ish-ambasadoren/ Mira Hoxha dekorohet me Urdhrin e Meritës

19/09/2023

Hungaria nderon ish-ambasadoren/ Mira Hoxha dekorohet me Urdhrin e Meritës

Me titullin më të lartë Hungaria ka nderuar ish-ambasadoren e Shqipërisë në Hungari, Mira Hoxha.

Urdhri i Meritës "Kryqi i Komandantit" i është dhënë ish-ambasadores për meritat e veçanta në rritjen e marrëdhënieve mes dy vendeve. 

"Lidhjet mes Shqipërisë dhe Hungarisë janë me shekuj, por këto lidhje duan njerëz si Mira për të vijuar më tej e për t'u forcuar. Për këtë arsye me mirënjohjen e qeverisë, presidenti i Hungarisë i jep këtë dekoratë në shenjë të mirënjohjes së lartë," tha Adam Lovasi (o. Lovassy), i dërguari me punë i Hungarisë.

"Dekoratat nuk janë vetëm formale, por është mirënjohje për punën e bërë me zemër dhe dedikim. Ajo çfarë më ka lumturuar sot dhe më bën të veçantë është se ky vlerësim vjen 8 vite pasi kam lënë detyrën në Hungari," u shpreh ish-ambasadorja Hoxha.

Në vitin 2011, Mira Hoxha është dekretuar Ambasadore e Shqipërisë në Hungari.

Gjatë mandatit të saj pesëvjeçar, ajo ka realizuar një aktivitet të dalluar diplomatik. Karriera e saj diplomatike, për më tepër ka vazhduar edhe duke qenë Pika Fokale Shqiptare e Vëzhgimit të Zgjedhjeve për OSBE/ODIHR, si dhe Koordinatore Kombëtare e disa nismave të rëndësishme rajonale, siç janë Nisma e Evropës Qendrore, Nisma Adriatiko-Joniane etj.

Gazetare: Amela Koçerri

/rtsh.al/