RTSH 24 Live

Lifestyle

Gabimet që bëhen gjatë të punuarit nga shtëpia

28/04/2023

Gabimet që bëhen gjatë të punuarit nga shtëpia

Puna nga shtëpia mund të jetë çliruese, pasi fleksibiliteti lejon një ekuilibër të mirë punë-jetë, por në të njejtë kohë mund të ketë dhe disavashtazhe. Le të hedhim një vështrim më të afërt në gabimet më të zakonshme që njerëzit bëjnë kur punojnë nga shtëpia.

Vend jo i caktuar për të punuar

Probaliteti është që puna të shpërndahet në të gjitha zonat e shtëpisë tuaj kur nuk keni një hapësirë të caktuar pune. Divani ose tavolina e kuzhinës mund të duket e përshtatshme, por krijimi i një zone vetëm për punë, një zonë që përfshin ruajtjen, një sipërfaqe të përshtatshme pune dhe të gjitha burimet tuaja në një vend  do t'ju ndihmojë të jeni të organizuar dhe të përqendruar.

Mos vendosja e një rutine të përditshme

Krijoni një orar ditor/javor/mujor të bazuar në detyra, të orientuar drejt qëllimeve që funksionon për ju. Ndonjëherë, të mos keni nevojë të vendosni një alarm mund ta bëjë joshëse të merrni me ngadalë ditën tuaj të punës.

Nënvlerësimi i fuqisë së të menduarit pozitiv

Jeni ndarë nga kolegët që normalisht do t'ju jepnin një shtysë duke njohur arritjet tuaja. Në raste e të punuarit nga shtëpia do të duhet të bëhesh kampion i vetes duke gjetur mënyrat për të qëndruar të motivuar dhe për të ndjerë një ndjenjë të arritjes derisa të keni mundësinë të ndani me miqtë dhe familjen.

Mos veshja për në punë

Të pushosh gjatë gjithë ditës me pizhame mund të duket si një përfitim për të punuar nga shtëpia, por nuk është ashtu. Veshja e një veshjeje të duhur do t'ju bëjë të ndiheni gati për ditën tuaj dhe do t'ju ndihmojë të kaloni mendërisht në modalitetin e punës. Është e njëjta filozofi si kur visheni për një darkë ditëlindjeje ose një takim: po përgatiteni veten

Rrezikimi për të ruajtur një imazh profesional

Ju keni punuar shumë për të krijuar lidhjet e duhura, për të krijuar listën tuaj të klientëve dhe për të marrë punën që dëshironi. Në raste e të punuarit nga shtëpia do ju duhet kohë për të rrëmuar, riorientuar kamerën tuaj dhe për të vendosur një sfond të përshtatshëm neutral, në mënyrë që fokusi të qëndrojë te puna dhe jo te grumbulli juaj i rrobave.

Mund të humbisni kënaqësitë

Ka përfitime për të qenë në gjendje të bëni orarin tuaj, të zhvilloni ide me ritmin tuaj, të hani një drekë të gjatë ose të takoni një mik në nevojë sa më shpejt të jetë e mundur. Nëse punoni nga shtëpia,i humbisni këto mundësi.

/rtsh.al/