RTSH 24 Live

Amerika

Blinken: SHBA dëshiron t’i ndajë vaksinat me vendet e tjera

06/04/2021

Blinken: SHBA dëshiron t’i ndajë vaksinat me vendet e tjera

Shtetet e Bashkuara të Amerikës po studiojnë se si të ndajnë më shumë burime vaksinash me vendet e tjera në të ardhmen, deklaroi sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken.

“Ne besojmë se do të jemi në gjendje të bëjmë shumë më tepër në këtë front. Unë e di se shumë vende po kërkojnë nga SHBA të bëjnë më shumë, disa me dëshpërim në rritje, për shkak të shkallës dhe shkallës së emergjencave të tyre Covid-19. Ne ju dëgjojmë. Dhe unë premtoj se ne po lëvizim sa më shpejt që të jetë e mundur”, tha Blinken.

Qeveria amerikane e ka bërë një përparësi të vaksinojë së pari popullatën e saj, gjë që e ka parë Joe Biden të akuzohet për vazhdimin e doktrinës së paraardhësit të tij, Donald Trump “America first” dhe duke e bërë të vështirë për vendet e varfra për të marrë vaksina.

Më shumë se 167 milionë doza të vaksinës janë administruar tashmë në SHBA.

Sipas Shtëpisë së Bardhë, më shumë se 4 milionë vaksina u bënë në një ditë të vetme gjatë fundjavës. /ATSH