RTSH 24 Live

Rajon

Presidenti Vuçiq: Po punojmë shumë për të bërë presion mbi popullin serb në Kosovë

06/02/2024

Presidenti Vuçiq: Po punojmë shumë për të bërë presion mbi popullin serb në Kosovë

Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq (Aleksandar Vuçic), bëri me dije se dikush po punon për të ushtruar presion dhe po sajon veprime ndaj popullit serb në Kosovë.

Deklaratat e Vuçiq vijnë pas vendimit të Kosovës për ndalimin e dinarit serb. Vuçiq tha se është jashtëzakonisht e vështirë, aq më tepër që dinari është valuta e vetme legale dhe se Kosova nuk mund të marrë licencë për përdorim.

“Mali i Zi mundet, sepse ka leje përmes Gjermanisë. Kosova nuk ka asgjë, aq sa euro është legale në Mal të Zi, nuk është kështu në Prishtinë”, tha Vuçiq dhe shpjegoi se për Perëndimin, Kosova është shtet i pavarur dhe ata mendojnë se mund të bëjnë çfarë të duan.

Kurti ngutet për shumë arsye, amerikanët ishin më të drejtë se evropianët

Vuçiq u shpreh se Serbia duhet t’i jetë mirënjohëse evropianëve dhe amerikanëve, pasi sipas tij, ata nuk duan destabilitet ka thënë sonte se situata jashtë, por edhe në vend sa i përket opozitës është e tillë që çdo gjë synon të shkatërrojë qëndrimin e Serbisë për Kosovën.

"Në fund, ajo për të cilën nuk jam i sigurt, dhe ajo që mendoj se është e mirë dhe duhet t'u jemi mirënjohës si evropianëve ashtu edhe amerikanëve, është se ata nuk duan destabilitet në këtë pikë. Dhe Kurti është në një “Nxitoni” për shumë arsye. Ai ka një këshilltar për të cilin jam i sigurt se do të ketë më shumë fjalë në ditët në vijim, nga Britania e Madhe, një gjerman me mbiemër, familja e të cilit ka vuajtur rëndë në Kosovë dhe që e çon në shumë prej atyre zgjidhjeve”, tha Vuçiq.

Ky i fundit theksoi se ka 12 vite që i tërhiqet hunda BE-së dhe SHBA-së për çështjen e Kosovës. AI thekspoi se “duhet pyetur pse po e sulmojnë për këtë, kur Kosovën e kanë dorëzuar në vitin 2004”.

/rtsh.al/