RTSH 24 Live

Ekonomi

Korçë, Asistencë në çdo biznes për fiskalizimin

07/05/2021

Korçë, Asistencë në çdo biznes për fiskalizimin

Së shpejti grupe punë nga Drejtoria Rajonale Tatimore Korçë do të asistojnë dhe mbështesin çdo biznes për procesin e fiskalizimin. Sipas Alviola Lartit Specialiste e Drejtorisë Rajonale Tatimore Korçë këto asistime kanë si syni të ndihmojnë çdo biznes për regjistrimin e të dhënave fillestare në portalin SelfCare i cili është në funksion të procesit të fiskalizimit. Nga ana tjetër Larti ka bërë me dije se procesi i fiskalizimit po vijon mjaft mirë dhe nuk ka pasur probleme.

Gjithashtu Larti është sh[prehur që ky asisti do të shtrihet në të gjithë qarkun e Korçës dhe në fokus do të ketë biznesin e vogël. Nga 1 janar i këtij viti shkëmbimi i faturave elektonike midis biznesit dhe enteve publike bëhet në mënyrë elektorinike përmes një softwer-i dhe jo me letër apo kasë fiskale. Ndërkohë në muajin korrik pritet të fillojë ky proces midis bizneseve me bizneset por me para në dorë.