RTSH 24 Live

Teknologji

Gjërat që telefonat inteligjent i kanë bërë të padobishme

30/10/2023

Gjërat që telefonat inteligjent i kanë bërë të padobishme

Telefonat inteligjentë përfaqësojnë një revolucion të pabesueshëm në historinë e pothuajse çdo vendi të botës. Fakti që celularët i kanë të gjitha këto funksione, i ka bërë të padobishme kabinat e telefonit, të cilat janë relika të vjetra prej disa kohësh.

Libri i telefonit

Telefonat inteligjentë praktikisht e kanë bërë të padobishëm librin e telefonave. Sot, mjafton të regjistroni numrat, adresat e shtëpisë dhe adresat e postës elektronike në librin e adresave të telefonit për të pasur gjithçka në dorë.

Blloku i shënimeve

Funksioni i axhendës është inkorporuar në aplikacionin e kalendarit në telefonat celularë dhe e njëjta gjë ka ndodhur me funksionin e shënimeve. Këto dy aplikacione praktikisht i kanë bërë të padobishme axhendat dhe shënimet e bllokut.

Ora me zile

Smartphone ka një aplikacion të integruar të orës me zile dhe kjo është arsyeja pse shumë e përdorin atë për t'u zgjuar në mëngjes. Ky funksion sigurisht që i ka bërë orët tradicionale të alarmit të padobishme.

Kalendari prej letre

Telefonat inteligjentë përfshijnë një aplikacion kalendar që mund ta përdorni për të shfletuar ditët e javës dhe për të regjistruar takimet. Kjo do të thotë që kalendarët tradicionalë në letër nuk po përdoren më.

/rtsh.al/