RTSH 24 Live

Lifestyle

Cilat janë lulet tuaja të lindjes dhe kuptimet e tyre?

31/08/2023

Cilat janë lulet tuaja të lindjes dhe kuptimet e tyre?

Lulet e muajit të lindjes kanë origjinën në Romën e lashtë kur njerëzit filluan të festonin ditëlindjet. Këto festime përfshinin mbulimin e altarëve të perëndive romake me dekorime me lule.

Gjuha e luleve ose floriografia, është një komunikim kriptologjik përmes përdorimit ose rregullimit të luleve. Për mijëra vjet, ajo është praktikuar në kulturat tradicionale në të gjithë Evropën, Azinë dhe Afrikën.

Me çdo lule të mbushur me një kuptim sekret, floriografia u bë super popullore në fillim të shekullit të 18-të në Britaninë e Madhe dhe më vonë në shekullin e 19-të në SHBA.

Janar: Karafil -Shpesh të referuara si një "lule për perënditë", karafilat janë një simbol i dashurisë, besnikërisë dhe këmbënguljes. Me një shumëllojshmëri ngjyrash, ato shpesh mishërojnë kuptime të koduara të dashurisë dhe admirimit.

Shkurt: Vjollcë - Vjollcat vijnë në një larmi nuancash vjollcë dhe simbolizojnë besnikërinë. Gjatë historisë, ata janë shoqëruar edhe me përkushtim dhe pafajësi.

Mars: Narciso -Narcizot simbolizojnë fillimet e reja, gëzimin dhe një dashuri të thellë që nuk mund të dyfishohet. Ata gjithashtu simbolizojnë pafajësinë dhe kreativitetin.

Prill: Luledele - Luledelet simbolizojnë dashuri dhe pastërti besnike. Duke lulëzuar nga pranvera deri në fund të vjeshtës, jetëgjatësia është gjithashtu një nga konotacionet e tyre më të forta.

Maj: Zambaku - Zambaku është një lule e butë me një aromë të fortë, kjo bimë mishëron ndjeshmërinë, hirin dhe lumturinë.

Qershor: Trëndafili - Trëndafilat për shekuj kanë qenë të lidhur me emocionet e thella të dashurisë. E gjetur në disa ngjyra, e kuqja klasike është e lidhur ngushtë me dëshirën pasionante. Roza përfaqëson gëzimin dhe admirimin, ndërsa e bardha përfaqëson pastërtinë.

Korrik: Zambak uji - Të njohur për natyrën e tyre unike, zambakët e ujit përfaqësojnë ringjalljen dhe rilindjen sepse hapen dhe mbyllen çdo ditë. Megjithatë, zambakët e bardhë të ujit janë të lidhur me pastërtinë, roza me miqësinë dhe varietetet e kuqe me pasionin.

Gusht: Gladiola - Duke u rritur me një larmi të madhe nuancash, gladiolat kanë qenë që nga kohërat e lashta një simbol i fitores dhe shërimit. Ato gjithashtu përfaqësojnë forcën dhe dashurinë.

Shtator: Aster -Me një pamje si margaritë, asters simbolizojnë dashurinë e fortë dhe të fuqishme. Ato gjithashtu për shekuj kanë përfaqësuar revolucionin.

Tetor: Kozmos - Në ngjyrat rozë dhe të bardhë, kjo lule simbolizon rregullin dhe ekuilibrin. Ato janë gjithashtu të lidhur me fatin dhe paqen.

Nëntor: Peonies - Peonis simbolizojnë romancën, prosperitetin, fatin e mirë, nderin dhe dhembshurinë.

Dhjetor: Poinsettia - Lulet poinsettia ishin dikur një simbol i pastërtisë për Aztecs. Sot, ajo ka kuptime të suksesit dhe festës.

/rtsh.al/