RTSH 24 Live

Aktualitet

Zgjedhjet vendore të 14 majit/ KQZ ndan sot zonat mes mazhorancës dhe opozitës

12/01/2023

Zgjedhjet vendore të 14 majit/ KQZ ndan sot zonat mes mazhorancës dhe opozitës

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka nisur procedurat për përgatitjen e zgjedhjeve vendore që do të mbahen në 14 maj të këtij viti.

Në KQZ do të hidhet sot shorti për anëtarin e shtatë të Komisioneve Zonale të Administrimit Zgjedhor (KZAZ).  

KZAZ-të në total kanë 7 anëtarë, ku 3 i ka mazhoranca e po aq opozita, ndërsa i shtati do të përcaktohet me short mes PS-së dhe PD-së.

Ditën e Enjte, datë 12.01.2023, ora 11:00, Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve zhvillon seancën publike me këtë rend dite: Projektvendim “Për shpalljen e rezultatit të shortit për caktimin e partisë që do të propozojë anëtarin e shtatë të KZAZ-ve, në zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore të datës 14 maj 2023”. Projektvendim “Për përdorimin e kodeve të sigurisë për pajisjen elektronike të identifikimit të zgjedhësve”, thuhet në njoftimin e zyrës së shtypit të KQZ-së.

Gjithashtu, pritet që KQZ-ja të shqyrtojë projektvendimin për përcaktimin e rregullave për raportimin financiar vjetor të partive politike, miratimin e formatit të standardizuar për raportimin financiar të partive politike gjatë vitit kalendarik, kontrollin, verifikimin e financimeve dhe shpenzimeve të tyre, si dhe mënyrën e pagesës së audituesve ligjorë.

/rtsh.al/