RTSH 24 Live

Europë

Zelensky do të marrë pjesë në mbledhjen e Këshillit të Sigurimit të OKB-së

01/09/2023

Zelensky do të marrë pjesë në mbledhjen e Këshillit të Sigurimit të OKB-së

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky pritet të marrë pjesë në mbledhjen vjetore të liderëve botërorë në Kombet e Bashkuara këtë muaj.

Zelensky do të marrë pjesë në takimin e Nju Jorkut dhe do të marrë pjesë në një seancë të Këshillit të Sigurimit të OKB-së për situatën në vendin e tij, tha ambasadori i Shqipërisë në OKB. Shqipëria është presidentja e Këshillit 15 anëtarësh për muajin shtator.

Udhëheqësit botërorë do të fillojnë të mblidhen në Nju Jork nga 18 shtatori për takimin e nivelit të lartë. Seanca e Këshillit të Sigurimit do të mbahet dy ditë më vonë më 20 shtator.

Zelensky u shfaq praktikisht në takimin e liderëve botërorë të vitit të kaluar, por nuk është e qartë nëse ai do të bëjë të njëjtën gjë këtë herë, apo do të shfaqet personalisht.

 

/ rtsh.al /