RTSH 24 Live

Maqedoni e veriut

Zaev: Urdhri i ri i Biden mesazh serioz motivimi

10/06/2021

Zaev: Urdhri i ri i Biden mesazh serioz motivimi

Lufta kundër krimit dhe korrupsionit me të vërtetë po shkatërron shoqëritë demokratike dhe kjo është arsyeja pse SHBA-ja, demokracia më e përsosur për të gjithë, na dërgon këtë mesazh të qartë.

”Ky është një mesazh serioz inkurajimi”, deklaroi kryeministri maqedonas, Zoran Zaev në përgjigje të pyetjes për të komentuar urdhrin ekzekutiv të presidentit amerikan Joe Biden për sanksionet kundër të gjitha entiteteve që janë kundër Marrëveshjes së Ohrit dhe Prespës dhe të gjithë atyre që do të punojnë kundër interesave të Ballkanit Perëndimor.

“Përkundër inkurajimit, është një motiv shtesë që ne jemi në rrugën e duhur, se kjo është rruga përgjatë së cilës e gjithë bota demokratike pret të zhvillohet e ardhmja për të gjitha vendet, përfshirë vendin tonë demokratik, republikën tonë”, shtoi ai.

”Këto janë marrëveshje të krijuara për të kërkuar ndihmë nga miqtë, mes të cilëve ka qenë gjithmonë SHBA-ja. Kjo është arsyeja pse përpjekjet e bëra janë me të vërtetë për të siguruar dhe garantuar një të ardhme të mirë në Ballkan. Nuk ka luftëra të reja, nuk ka njoftime për luftëra të reja dhe kjo është shumë e rëndësishme, por nuk është e mjaftueshme”, theksoi Zaev./ATSH