RTSH 24 Live

Maqedoni e veriut

Zaev shtyn dorëheqjen deri në stabilizimin e vendit, autorizohet për negociatat me BE

09/11/2021

Zaev shtyn dorëheqjen deri në stabilizimin e vendit, autorizohet për negociatat me BE
 
Kryetari i LSDM-së dhe kryeministri, Zoran Zaev do ta shtyjë dorëheqjen e tij deri në stabilizimin e vendit, bëjnë të ditur burime për “Fokus”. Kjo do të thotë se do të bëhet votëbesimi ndaj qeverisë.

Një nga argumentet për shtyrjen e dorëheqjes është mundësia që Maqedonia të fillojë negociatat me BE-në në dhjetor. Zaev pret që vendi të fillojë negociatat në dhjetor për shkak të mbështetjes së fortë ndërkombëtare.

LSDM e autorizon Zaevin edhe për të negociuar rritjen e shumicës parlamentare.