Ushqimi luan një rol të rëndësishëm në përcaktimin e shëndetit tuaj të përgjithshëm, si fizik ashtu edhe mendor. Kjo ndodh sepse ajo që konsumoni përcakton se si ndiheni, thonë ekspertët.
Çaji jeshil: I pasur me antioksidantë si katekina (EGCG) e cila ndihmon në rritjen e funksionit të trurit. Gjithashtu rrit vigjilencën. Ndihmon për të mbajtur qetësinë dhe përmirësuar kujtesën.
Ushqimet e pasura me Omega-3 kanë përfitime të shumta. Është një acid yndyror thelbësor i cili ndihmon në kontrollin e sëmundjeve të zemrës, kontribuon në humbjen e peshës, vepron si një antioksidant, lehtëson lubrifikimin e nyjave, etj.
Piper i kuq: I pasur me vitaminë A, është një burim i vitaminës B6, një lëndë ushqyese thelbësore për zhvillimin dhe funksionimin normal të trurit, dhe ndihmon trupin të prodhojë hormonet serotonin dhe norepinefrinë (që ndikojnë në humorin).
Perimet me gjethe jeshile: Spinaqi, methi përmbajnë folate të vitaminës B; mungesa e folatit mund të pengojë metabolizmin e serotoninës, dopaminës dhe noradrenalinës, që janë të rëndësishëm për gjendjen shpirtërore.
Ushqimet e fermentuara: Ndihmojnë në rritjen e baktereve probiotike dhe ruajtjen e shëndetit të zorrëve. Ushqimet si kimchi, dhallë, lakër turshi, miso, tempeh, perime turshi, kefir, kos janë burime të pasura të probiotikëve. Këto e mbajnë humorin tonë optimist.
Arrat: Të mbushura me vitamina, minerale, proteina dhe yndyrna. Ato gjithashtu janë të pasura me magnez. Nivelet e ulëta të magnezit mund të çojnë në një rrezik në rritje të depresionit.
Kafeina: Ndihmon në përmirësimin e performancës dhe humorit duke shkaktuar lëshimin e dopaminës.