RTSH 24 Live

Teknologji

Tesla merr urdhër tërheqjeje nga Gjermania për modelet Y dhe 3

02/07/2022

Tesla merr urdhër tërheqjeje nga Gjermania për modelet Y dhe 3

Rregullatori i automobilave i Gjermanisë i ka bërë thirrje Tesla Inc. të lëshojë një tërheqje për modelet e saj Y dhe 3 për shkak të një problemi teknik në sistemin e urgjencës së makinave, njofton Bloomberg.

Autoriteti Federal i Transportit Motorik mund të urdhërojë një tërheqje vetëm në Gjermani, por tha në faqen e tij të internetit se një total prej më shumë se 59,000 Tesla do të preken në mbarë botën.

Agjencia gjermane identifikoi një defekt me sistemin e urgjencës së makinave, i cili duhet të telefonojë automatikisht 911 në SHBA, ose linjën përkatëse të urgjencës në vende të tjera, në rast të një aksidenti të rëndë. Pronarëve të prekur iu tha të telefononin prodhuesin ose të shkonin në një dyqan riparimi të autorizuar për një përditësim të softuerit.

Njoftimi u publikua më 29 qershor dhe u raportua nga transmetuesi publik Rundfunk Berlin-Brandenburg të shtunën. Makinat e prekura u prodhuan këtë vit dhe, sipas RBB, përfshijnë automjete Model Y të ndërtuara në fabrikën e re të Tesla pranë Berlinit.

Makinat Model Y prodhohen gjithashtu në fabrikat e grupit në Fremont, Kaliforni dhe afër Shangait. Të dyja fabrikat ndërtojnë gjithashtu Modelin 3.

Shifrat tremujore të prodhimit dhe ofrimit të Tesla-s pritet këtë fundjavë dhe pritet të thyejnë një varg të rezultateve rekord, kryesisht për shkak të një mbylljeje të zgjatur të lidhur me Covid 19 dhe sfidave logjistike në fabrikën e Shangait.

Shefi Ekzekutiv Elon Musk tha se fabrikat e reja të kompanisë në Gjermani dhe Teksas po humbasin "miliarda dollarë" ndërsa prodhuesi i automjeteve elektrike përpiqet të rrisë prodhimin. (Sipas Bloomberg)