RTSH 24 Live

Kuzhinë

Temperatura të larta, këshilla për të qëndruar të hidratuar gjatë verës

11/07/2023

Temperatura të larta, këshilla për të qëndruar të hidratuar gjatë verës

Ekspertët e shëndetësisë rekomandojnë që të rriturit duhet të pinë rreth 2.5 litra ujë në ditë.

Kjo është e rëndësishme gjatë muajve të verës dhe veçanërisht kur është shumë nxehtë. Është thelbësore të mos neglizhoni hidratimin për të shmangur etjen e pakontrollueshme dhe për të mbajtur trupin në ekuilibër.

Mos prisni derisa të ndjeni etje - Mundohuni të pini rregullisht edhe nëse nuk keni etje. Është thelbësore të mos neglizhoni hidratimin për të shmangur etje të pakontrolluar dhe për të mbajtur trupin tuaj në ekuilibër.

Një shishe gjithmonë me vete- Mbani gjithmonë me vete një shishe uji. Në këtë mënyrë, ju do të keni gjithmonë ujë të freskët në dispozicionin tuaj dhe mund ta pini sa herë të keni nevojë.

Si të ruani marrjen e rregullt të ujit?- Nëse keni probleme me marrjen e rregullt të ujit, vendosni rikujtues në telefonin tuaj ose përdorni aplikacione për t'ju kujtuar të pini ujë në intervale të rregullta gjatë gjithë ditës. Kjo do t'ju ndihmojë të krijoni zakonin e pirjes së rregullt.

Pije pa sheqer- Zgjidhni pije pa sheqer. Uji është gjithmonë zgjidhja më e mirë, por nëse preferoni diçka ndryshe, zgjidhni lëngje frutash pa sheqer ose çaj pa sheqer.

Zgjidhni ushqime të pasura me ujë- Hani ushqime të pasura me ujë si fruta dhe perime. Këto ushqime do t'ju ndihmojnë të hidratoni dhe do të kontribuojnë në marrjen e përditshme të lëngjeve.

Pijet alkoolike- Shmangni pirjen e pijeve alkoolike, pasi ato mund të shkaktojnë dehidrim.

/rtsh.al/