RTSH 24 Live

Teknologji

Spiegel: E ardhmja e mediave sociale do të jetë si TikTok-u

08/02/2022

Spiegel: E ardhmja e mediave sociale do të jetë si TikTok-u

Të gjithë e dimë se Snapchat shpiku formatin Stories për të ndarë foto dhe video që zhduken. Kompania, së bashku me Facebook, tani tregojnë se e ardhmja e mediave sociale është më shumë si TikTok. Të enjten, gjatë një raporti tremujor të fitimeve të investitorëve, CEO i Snapchat, Evan Spiegel tha se po shpenzohet më pak kohë duke parë Friends’ Stories në aplikacion, edhe pse kompania kishte shpresuar se angazhimi i Stories do të rritej ndërsa bllokimet pandemike u lehtësuan dhe njerëzit filluan të dilnin më shumë.

Në vend të kësaj, përdoruesit e Snapchat po grumbullohen për të parë video në Spotlight. Ky është rivali TikTok i Snapchat që përdoret për shikimin e videove virale të postuara nga krijues të rastësishëm dhe seksionin Discover për shfaqje premium.

“Ky është një vazhdimësi e trendit që kemi vërejtur gjatë pandemisë dhe postimi dhe shikimi i historive të miqve për përdorues aktiv të përditshëm nuk është kthyer në nivelet para pandemisë,” tha Spiegel.