RTSH 24 Live

Bota

S’ka më modalitet “aeroplan”? BE do të lejojë përdorimin e telefonave gjatë fluturimeve

03/12/2022

S’ka më modalitet “aeroplan”? BE do të lejojë përdorimin e telefonave gjatë fluturimeve

Pasagjerët e linjave ajrore në Bashkimin Evropian së shpejti do të jenë në gjendje të përdorin telefonat e tyre në mënyrë të plotë gjatë kohës që janë në fluturim. Komisioni Evropian vendosi që linjat ajrore mund të ofrojnë teknologji 5G në aeroplanë. Kjo mund të nënkuptojë se pasagjerëve nuk do t'u kërkohet më të vendosin telefonin e tyre në modalitetin e aeroplanit, megjithëse specifikat se si do të zbatohet janë të paqarta.

Afati i fundit për shtetet anëtare për të vënë në dispozicion frekuencat 5G për avionët është 30 qershor 2023.

Kjo do të thotë që njerëzit mund të përdorin të gjitha veçoritë e telefonit të tyre gjatë fluturimit, duke mundësuar thirrjet, si dhe aplikacionet me të dhëna të rënda që transmetojnë muzikë dhe video.

Thierry Breton, Komisioneri i BE-së për Tregun e Brendshëm, tha se plani do të "mundësojë shërbime inovative për njerëzit" dhe do të ndihmojë kompanitë evropiane të rriten.

"Qielli nuk është më një kufi kur bëhet fjalë për mundësitë e ofruara nga lidhja super e shpejtë dhe me kapacitet të lartë," tha ai./ BBC

/rtsh.al/