RTSH 24 Live

Lifestyle

Qyteti që ka mbi 100 miliarderë

28/04/2021

Qyteti që ka mbi 100 miliarderë

Pekini është shtëpia e më shumë miliarderëve se çdo qytet tjetër në botë, sipas listës së fundit vjetore të pasur të Forbes. Kryeqyteti kinez shtoi 33 miliarderë vitin e kaluar dhe tani pret 100 të tjerë, tha revista e biznesit. Pekini kalon kështu Nju-Jorkun, i cili pret 99 miliarderë dhe ka mbajtur “fronin” për shtatë vitet e fundit. Rikuperimi i shpejtë i Kinës nga Covid-19, rritja e firmave të saj të teknologjisë dhe tregjeve të aksioneve e ndihmuan atë të fitonte vendin e parë.

Edhe pse Pekini tani ka më shumë miliarderë, vlera e kombinuar neto e miliarderëve të Nju-Jorkut mbeti 80 miliardë dollarë, më e madhe se ajo e homologëve të tyre në Pekin. Banori më i pasur i Pekinit ishte Zhang Yiming, themeluesi i aplikacionit TikTok dhe shefi ekzekutiv i firmës së tij mëmë ByteDance. Ndërsa banori më i pasur i Nju-Jorkut është Michael Bloomberg, me një pasuri me vlerë 59 miliardë dollarë.