RTSH 24 Live

Teknologji

Qytetarët e BE përdorin gjithnjë e më shumë internet, regjistrohen 728 milionë përdorues aktivë

01/09/2023

Qytetarët e BE përdorin gjithnjë e më shumë internet, regjistrohen 728 milionë përdorues aktivë

Sipas një raportit të publikuar nga Eurostat, qytetarët e BE-së po përdorin gjithnjë e më shumë pajisje që janë të lidhura me internetin, shkruan Scan TV.
 
Në vitin 2022, më shumë se gjysma e njerëzve në BE midis moshës 16 dhe 74 vjeç, ose 52%, përdorën TV të lidhur në internet. 

Kjo është një shifër 9% më shumë se në vitin 2020.

Në të gjithë Europën, aktualisht ka 728 milionë përdorues aktivë të internetit, nga rreth rreth 746 milionë banorë.

Vendet europiane po përjetojnë norma të lundrimit në interneti deri në 96%, ndërsa lidhja bëhet më e integruar në jetën e përditshme. 

Si pjesë e programit të saj të Dekadës Dixhitale, Europa po përcakton objektivat e saj deri në vitin 2030. 

Qytetet në të gjithë kontinentin vazhdojnë të modernizohen dhe përmirësohen përmes përdorimit të teknologjisë dixhitale, me risi të mëtejshme si mjekësia elektronike dhe edukimi elektronik. 

Në të vërtetë, Wi-Fi së bashku me satelitin, fibrat dhe 5G është thelbësor për të siguruar një përzierje të vërtetë të lidhjes evropiane. 

Në krahasim me rajone si Lindja e Mesme dhe Afrika, normat e qasjes të brezit të gjerë të Europës janë të larta. 

( Marrë nga Scan Tv )

/ rtsh.al /