RTSH 24 Live

Lifestyle

Pronari i Daily Mail ble revistën e njohur për 97.8 milion dollarë

04/03/2021

Pronari i Daily Mail ble revistën e njohur për 97.8 milion dollarë

Pronari i gazetës britanike Daily Mail ka blerë revistën e shkencës dhe teknologjisë New Scientist për 97,80 milion dollarë, pasi kërkon të krijojë oferta digjitale të saj.

Blerja vjen shpejt, pasi firma britanike ra dakord të shesë biznesin e saj EdTech, Hobsons, në një përpjekje për të ngushtuar fokusin e saj në një numër të madh biznesesh. New Scientist, themeluar në 1956, pritet të postojë një fitim operativ prej rreth 7 milion paund në 2021, me të ardhura që mund të tejkalojnë 20 milion paund.