RTSH 24 Live

Amerika

Prokurori i Përgjithshëm Garland: Kryengritësit e Capitol Hill do të mbajnë përgjegjësi

06/01/2022

Prokurori i Përgjithshëm Garland: Kryengritësit e Capitol Hill do të mbajnë përgjegjësi

Duke folur një ditë para përvjetorit të parë të sulmit në Capitol Hill, Prokurori i Përgjithshëm Merrick Garland u zotua se do të kërkonte llogari nga ata që ishin të përfshirë “në çdo nivel” në trazira, pavarësisht nëse ishin apo jo të pranishëm në përleshje.

Në fjalimin e tij në Departamentin e Drejtësisë, Garland hodhi poshtë kritikët që vunë në dyshim angazhimin e tij për të shënjestruar në mënyrë agresive ata që mund të kenë organizuar ose nxitur trazirat.

Ai e quajti hetimin si “më të madhin, më kompleksin dhe më intensivin” në historinë e departamentit dhe vuri në dukje se hetime të tilla kërkojnë kohë.

“Ne do të ndjekim faktet, jo një agjendë apo hipotezë. Faktet na tregojnë se ku të shkojmë më pas”, shtoi Garland.

Duke vënë në dukje se 145 rebelë u shpallën fajtorë për shkelje të vogla dhe 20 të tjerë u shpallën fajtorë për krime, Prokurori i Përgjithshëm tha se prokurorët kanë lëshuar më shumë se 5 000 fletëthirrje dhe hetuesit kanë sekuestruar rreth 2 000 pajisje elektronike dhe kanë ekzaminuar 20 000 orë pamje si edhe kanë vlerësuar 300 orë filmime./DPA