RTSH 24 Live

Amerika

Pompeo nën hetim, ish-kryediplomati amerikan përdorte punonjësit për çështje private

17/04/2021

Pompeo nën hetim, ish-kryediplomati amerikan përdorte punonjësit për çështje private

 
Ish drejtori i CIA-s në vitet 2017 në 2018 dhe si Sekretari i Shtetit i Shteteve të Bashkuara nga viti 2018 në 2021, Mike Pompeo dhe gruaja e tij shkelën rregullat etike për përdorimin e burimeve të Departamentit të Shtetit, përcaktuan inspektorët. Ata i detyruan punonjësit e tyre të kryenin detyra të një natyre private dhe të organizonin jetën e familjes së tyre. Mike Pompeo dhe gruaja e tij shkelën rregullat etike federale për përdorimin e burimeve të Departamentit të Shtetit, thuhet në raport.Ish Sekretari i Shtetit dhe gruaja e Pompey, Susan, u kërkoi punonjësve të kryenin detyra private për të dhe familjen e saj, më shumë se 100 herë, vendosi mbikëqyrësi i qeverisë. Inspektori i përgjithshëm i Departamentit të Shtetit vendosi që çifti u kërkoi punonjësve të prenotonin takime në sallon dhe madje t'u blinin sende të tjera personale. Një hetim mbi veprimet e Pompeo dhe gruas së tij doli në dritë vitin e kaluar, pasi Pompeo vendosi shkarkimin e Steve Linick, një ish-inspektor i Departamentit të Shtetit.