RTSH 24 Live

Kronika

Policia e Shtetit merr pjesë në një operacion ndërkombëtar kundër krimeve kibernetike

29/11/2022

Policia e Shtetit merr pjesë në një operacion ndërkombëtar kundër krimeve kibernetike

Policia e Shtetit, njoftoi se ka marrë pjesë në një tjetër operacion ndërkombëtar për goditjen e veprimtarisë kriminale në fushën e krimeve kibernetike për shitjet online të produkteve të falsifikuara.

Operacioni ndërkombëtar mbylli faqet e internetit me përmbajtje pirate, që ofronin mallra të falsifikuara.

Gjatë operacionit u mbyllën 12 526 faqe interneti me përmbajtje pirate dhe u sekuestruan 127 365 produkte të falsifikuara me vlerë 3.8 milionë euro, të cilat shiteshin nëpërmjet këtyre faqeve.

Agjencitë e zbatimit të ligjit nga 27 vende morën pjesë në edicionin e 13-të të operacionit të koordinuar nga Europol, për të mbyllur faqet e internetit që ofrojnë mallra të falsifikuara ose të përfshira në piraterinë në internet.

Operacioni i përsëritur, i cili mbështetet nga Eurojust dhe INTERPOL, heton dhe sekuestron faqet e internetit që kanë përmbajtje të paligjshme.

Çështjet kryesore vazhdojnë të jenë shkeljet e pronësisë intelektuale në markat tregtare, si dhe në përmbajtjen me të drejtë autori, të disponueshme në televizionin e protokollit të internetit (IPTV) dhe shërbimet e transmetimit të filmave, platformat e ndarjes nga kolegët dhe faqet e internetit të pritjes.

Gjatë operacionit, i cili u zhvillua nga 1 maji deri më 14 nëntor, u dokumentua se shumë produkte të falsifikuara po grumbullohen brenda kufijve të Bashkimit Evropian dhe se krimi i pronësisë intelektuale është i ndërthurur ngushtë me krimin e rëndë dhe të organizuar.

Vendet pjesëmarrëse: Shqipëria, Belgjika, Bullgaria, Brazili, Kolumbia, Kroacia, Republika Çeke, Danimarka, Franca, Gjeorgjia, Greqia, Hungaria, Irlanda, Italia, Kosova**, Lituania, Malta, Moldavia, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, Portugalia, Rumania, Sllovenia , Spanjë, Zvicër, Mbretëria e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara.

Gjatë operacionit u ndaluan 14 persona, të akuzuar për shitje të produkteve me anë të faqeve me përmbajtje pirate.

 

/ rtsh.al /