RTSH 24 Live

Kuzhinë

Përdorimet e gjithanshme të sodës bukës

12/07/2023

Përdorimet e gjithanshme të sodës bukës

Soda e bukës është ndër produktet që përdoret gjerësisht në shtëpi. Përdorimet e saj variojnë nga zbardhja e dhëmbëve deri te qetësimi i stomakut.

Disa studime tregojnë se soda e bukës gjithashtu mund të ulë inflamacionin e lidhur me artritin dhe mund të ndihmojë në uljen e aktivitetit autoimun. Pra, mund të jetë i dobishëm kundër sëmundjeve si artriti reumatoid (RA) dhe lupusi .

Soda e bukës (bikarbonat natriumi) është një përbërje kimike që gjendet shpesh në agjentët e pastrimit apo ne disa medikamente pa recetë. Zakonisht vjen në formë pluhuri të bardhë. Por mund ta gjeni edhe në kapsula dhe solucione të ndryshme.

Soda e bukës është e lirë dhe e disponueshme në dyqane ushqimore. Kjo e bën atë të popullarizuar si një trajtim shtesë për një gamë të gjerë sëmundjesh.

Kushtet shëndetësore që mund të përdoret soda e bukës

Soda e bukës rikthen ekuilibrin e duhur të acidit në gojë

Redukton acidin e stomakut

Përmirëson funksionin e veshkave

Eliminon erën e trupit dhe erën e djersës

Një studim sugjeroi se përdorimi i rregullt mund të ndihmojë në reduktimin e inflamacionit nga sëmundje inflamatore. Hulumtime të ngjashme kanë treguar se bikarbonati i natriumit mund të jetë efektiv në trajtimin e pacientëve me ketoacidozë diabetike (DKA) një infeksion mykotik që prek në mënyrë disproporcionale individët diabetikë në krahasim me popullatën jo diabetike.

/rtsh.al/