RTSH 24 Live

Bota

PE miraton me 529 vota pro raportin e KE për dhënien e statusit kandidat Ukrainës

23/06/2022

PE miraton me 529 vota pro raportin e KE për dhënien  e statusit kandidat Ukrainës

Parlamenti Evropian ka miratuar raportin për statusin e vendit kandidat në Bashkimin Evropian të Ukrainës dhe Moldavisë. Raporti u votua me 529 vota pro, 45 kundër dhe 14 abstentim.

Deputetët kanë deklaruar në PE se miratimi i këtij raporti do tregojë larpamësi, duke qenë se Ukraina po përballet me agression rus prej 4 muajsh. Raporti tregon gjithashtu vullnetin e Dhomës për t’i dhënë statusin Gjeorgjisë, pasi të jenë përfunduar reformat e nevojshme.

/rtsh.al/