RTSH 24 Live

Teknologji

Nokia do të shkurtojë deri në 14,000 vende pune për të ulur kostot

19/10/2023

Nokia do të shkurtojë deri në 14,000 vende pune për të ulur kostot

Gjigandi finlandez i telekomunikacionit Nokia do të heqë nga 9,000 deri në 14,000 vende pune deri në fund të vitit 2026 për të ulur kostot.

Njoftimi u bë pasi kompania raportoi një rënie prej 20% në shitje midis korrikut dhe shtatorit. Kompania fajësoi ngadalësimin e kërkesës për pajisje 5G në tregje si Amerika e Veriut.

Aktualisht ka 86,000 punonjës në mbarë botën dhe ka hequr mijëra vende pune që nga viti 2015. Nokia dëshiron të ulë kostot me 800 milionë deri në 1.2 miliardë euro deri në vitin 2026.

Përparimet në kompjuterin cloud dhe AI ​​do të kenë nevojë për "investime të rëndësishme në rrjete që kanë aftësi të përmirësuara ", tha shefi ekzekutiv Pekka Lundmark.

"Megjithatë, duke pasur parasysh kohën e pasigurt të rimëkëmbjes së tregut, ne tani po marrim masa vendimtare," tha ai. Ai tha se donte të "vepronte shpejt" duke ulur kostot me 400 milionë euro në 2024 dhe 300 milionë euro në 2025./BBC/

/rtsh.al/