RTSH 24 Live

Lifestyle

Nëse vazhdimisht nuk keni uri në mëngjes, ja çfarë e shqetëson trupin tuaj

08/09/2021

Nëse vazhdimisht nuk keni uri në mëngjes, ja çfarë e shqetëson trupin tuaj

Jo të gjithë në mëngjes zgjohen të uritur, duke mos e cilësuar mëngjesin si një vakt të rëndësishëm. Ndonëse i duhet fuqi për të përballuar ditën, janë disa nga ata persona që mjaftohen me një kafe dhe largohen nga shtëpia. Por pse ndodh kjo gjë?

Keni ngrënë shumë në darkë; Një nga arsyet më të mëdha përse nuk ndiheni të uritur në mëngjes lidhet me sasinë e ushqimit që mund të keni kosnumuar një natë më parë. Nëse konsumoni shumë proteina mishi në darkë stomaku do të ndihet i ngopur për një kohë më të gjatë. Gjithashtu proteina mund të ndikojë në nivelet e hormoneve përgjegjëse për urinë duke ju bërë të ndiheni më të ngroput pë rnjë kogë më të gjatë. Prandaj nës eju shijon vakti i mëngjesit evitoni proteinat në orët e vona të natës.