RTSH 24 Live

Kuriozitete

Nëndetësja ultra luksoze mund të transportojë pasagjerë nën ujë me shpejtësi mbresëlënëse

22/11/2022

Nëndetësja ultra luksoze mund të transportojë pasagjerë nën ujë me shpejtësi mbresëlënëse

Kur bëhet fjalë për udhëtime futuristike kjo nëndetëse e re ultra-luksoze duhet të jetë një mënyrë për të eksploruar thellësitë.  E aftë për të transportuar tre pasagjerë në çdo kohë, anija 'Super Sub' mund të zhytet deri ne 300 metra nën ujë me shpejtësi deri në 10 nyje.

Kjo është 3-4 nyje më e shpejtë se shpejtësia më e lartë e lundrimit të një delfini me hundë shishe dhe 7 nyje më shpejt se zhytësi mesatar. Nëndetësja elektrike në formë plumbi u drejtohet ekoturistëve që duan të argëtohen nën det me breshkat, peshkaqenë dhe kafshë të tjera detare.

Dizajni i saj është zbuluar nga U-Boat Worx një kompani holandeze e cila krenohet se nëndetësja ka të njëjtën dinamikë efikase të rrjedhës si një makinë elektrike.

"Ne jemi shumë të emocionuar për këtë zhvillim," tha CEO i U-Boat Worx Bert Houtman. “Është diçka për të cilën kemi punuar shumë dhe tani për të pasur zhytësin më dinamik të mundshëm nuk mund të jemi më të kënaqur.

Super Sub, i cili ka katër shtytës të fuqishëm që japin 60 kW shtytje, u zbulua për herë të parë në 2021.

Menaxheri i marketingut të U-Boat Worx, Roy Heijdra, tha për DailyMail vitin e kaluar se çmimet për anijen filluan në 5.8 milion dollarë për një model bazë.

"Vetë modeli synon si për pronarët privatë ashtu edhe për sipërmarrjet tregtare," tha Heijdra në atë kohë. "Nuk do të ishte befasuese të shihje një resort të nivelit të lartë të operojë një Super Sub në të ardhmen e afërt."

Sistemi i mbështetjes së jetës së Super Sub-së siguron të paktën 96 orë oksigjen megjithatë, pasagjerët nuk do të shohin krijesa misterioze nga fundi i oqeanit, sepse ai është vlerësuar vetëm për thellësi pak më pak se 300 metra.

Është shtresa e fundit ku depërtojnë rrezet e diellit dhe banorët e saj përfshijnë kallamarët, peshkun shpatë dhe peshqit biolumineshent si dhe kandil deti, peshkaqenë dhe delfinët që ngrihen në ujërat më të cekëta gjatë natës për t'u ushqyer.

Kompania e ka faturuar Super Sub-në si "dizajnin e tij më të shpejtë dhe më të manovrueshëm, duke ofruar një përvojë dinamike zhytjeje dhe aftësi për t'u marrë me rryma të forta".