RTSH 24 Live

Lifestyle

Në Kroaci del në shitje vetura 3.7 milionë euro, ja për cilin model bëhet fjalë

29/10/2021

Në Kroaci del në shitje vetura 3.7 milionë euro, ja për cilin model bëhet fjalë

Ndonëse më të kërkuarat janë kryesisht makinat e përdorura deri në 5000 euro, për ato me xhep shumë të thellë, në reklama gjenden automjete me vlerë disa qindra mijëra euro. Megjithatë, një makinë tejkaloi të gjitha ofertat e mëparshme. Është gjithashtu më i shtrenjtë se Bugatti Chiron, një masë e ekskluzivitetit në botën e makinave hipersport. Është McLaren, anëtari më radikal dhe më i ri i të ashtuquajturës seri Ultimate. McLaren Speedtail mbërriti në treg në vitin 2020, dhe një nga 106 kopjet e ofruara mbërriti në Kroaci.

Është një makinë e veçantë me një siluetë të zgjatur për të arritur aerodinamikën më të mirë të mundshme, sepse qëllimi i tij është shpejtësia, dhe kjo makinë është një nga më të shpejtat në botë. Në 300 km/h arrin për 12.8 sekonda ose 0.3 sekonda më pak se Chiron. Nuk dorëzohet deri në 400 km/h, madje edhe atëherë shkon pak më tej. Dhe drejtuesi i vendosur në mes duhet të frenojë një makinë hibride të fuqishme mbi 1000 kuaj fuqi. Për të pasur sukses, të gjitha teknologjitë moderne janë në dispozicion të tij, dhe për të ecur sa më shpejt, nuk ka pasqyra klasike. E bërë nga karboni, kjo makinë peshon vetëm 1600 kg. Është e gjatë deri në 5137 mm, një hap më i gjatë se Bugatti.

Kopja e ofruar në shpalljet Index të Kroacisë, ofrohet me një çmim prej 27.8 milionë kuna ose pak më shumë se 3.7 milionë euro. Makina mund të shikohet vetëm pasi të vërtetoni se jeni blerës serioz.