RTSH 24 Live

Greqi

Ndryshime në qeverinë greke, njoftohen emrat e rinj

31/08/2021

Ndryshime në qeverinë greke, njoftohen emrat e rinj

Kryeministri grek Kiriakos Mitsotakis ka reformuar qeverinë me synimin për t’i dhënë një impuls të ri qeverisë drejt reformimit të mëtejshëm e rritjes ekonomike dhe në disa sektorëve kyçë të vendit.

Ja përbërja e qeverisë pas ndryshimeve:

  1. Kryeministër: Kyriakos Mitsotakis

2) Zëvendëskryeministër: Panagiotis Pikrammenos

3) Ministria e Brendshme Ministër: Makis Voridis

4) Ministër Alternativ për Çështjet e Autoritetit Lokal: Stelios Petsas

Zëvendësministër për Çështjet e Maqedonisë-Trakisë: Stavros Kalafatis

5) Ministria e Mbrojtjes së Qytetarëve : Panagiotis Theodorikakos

Zëvendësministër për Politikat Kundër Krimit: Lefteris Economou

6) Ministria e Mbrojtjes Civile :  Evangelos Apostolakis

Ministria e Ekonomisë dhe Zhvillimit – Ministër: Adonis Georgiadis

Ministër Alternativ për Industrinë-Minister:  Nikos Papathanassis

Zëvendësministër: Yiannis Tsakiris

Zëvendësministër për Kërkimin dhe Inovacionin: Christos Dimas

7) Ministria e Qeverisjes Dixhitale – Ministër: Kyriakos Pierrakakis

Zëvendësministër për Thjeshtimin e Procedurave: Giorgos Georgantas

Zëvendësministër për Telekomin dhe Kadastrin e Tokës: Teodoros Livanios

8) Ministria e Mbrojtjes Kombëtare – Ministër: Nikos Panagiotopoulos

Zëvendësministër: Nikos Hardalias

9) Ministria e Arsimit dhe Çështjeve Fetare – Ministër: Niki Kerameus

Zëvendësministre: Zeta Makri

Zëvendësministër: Angelos Syrigos

10) Ministria e Punës dhe Çështjeve Sociale – Ministër: Kostis Hatzidakis

Zëvendës Ministri Përgjegjës për Sigurimet Shoqërore: Panagiotis Tsakloglou

Zëvendësministrja Përgjegjëse për Mirëqenien dhe Solidaritetin Social: Domna Michailidou

Zëvendësministre për Demografinë dhe Familjen: Maria Syregela

11) Ministria e Punëve të Jashtme – Ministër: Nikos Dendias

Ministër Alternativ për Çështjet Evropiane: Miltiadis Varvitsiotis

Zëvendësministër për Diplomacinë Ekonomike dhe Hapje: Costas Fragogiannis

Zëvendësministër për Diasporën: Andreas Katsaniotis

12) Ministria e Drejtësisë- Ministër: Kostas Tsiaras

Zëvendësministër për Çështjet e Bashkëpunimit Ndërkombëtar dhe të Drejtave të Njeriut: Giorgios Kotsiras

13) Ministria e Financave – Ministër: Christos Staikouras

Ministër Alternativ për Politikën Fiskale: Theodoros Skylakakis

Zëvendësministri për të Ardhurat Publike dhe Pronën: Apostolos Vesyropopoulos

14) Ministria e Shendetesise Ministër: Thanos Plevris

Ministre alternative: Asimina Gaga

Zëvendësministër: Zoi Rapti

15) Ministria e Kulturës dhe Sportit – Ministrja: Lina Mendoni

Zëvendësministër për Çështjet e Kulturës Bashkëkohore: Nikolaos Giatromanolakis

Zëvendësministër për Sportin: Lefteris Avgenakis

16) Ministria e Mjedisit dhe Energjisë – Ministër: Costas Skrekas

Zëvendësministër për Mbrojtjen e Mjedisit: Giorgos Amyras

Zëvendësministër për Planifikimin Hapësinor dhe Mjedisin Urban: Nikos Tagaras

17) Ministria e Infrastrukturës dhe Transportit – Ministër: Kostas Karamanlis

Zëvendësministër për Çështjet e Transportit: Michalis Papadopoulos

Zëvendësministër për Infrastrukturën: Georgios Karagiannis

18) Ministria e Politikave të Migracionit Ministri: Notis Mitarachi

Zëvendësministrja për Integrimin: Sofia Voultepsi

19) Ministria e Transportit dhe Politikave të Ishujve Ministër: Janis Plakiotakis

Zëvendësministër për Çështjet e Sektorit të Anijeve: Kostas Katsafados

20) Ministria e Zhvillimit Bujqësor dhe Ushqimit – Ministër: Spilios Livanos

Zëvendësministër për Politikën e Përbashkët Bujqësore: Georgios Stilios

Zëvendësministër për Politikën e Peshkimit: Simos Kedikoglou

21) Ministria e Turizmit – Ministër: Vassilis Kikilias

Zëvendësministre: Sophia Zacharaki

22) Ministri i Shtetit: Giorgos Gerapetritis

23) Ministër i Shtetit: Akis Skertsos

Zëvendësministër i Kryeministrit për Ndihmën Shtetërore dhe Restaurimin për Fatkeqësitë Natyrore: Christos Triantopoulos

Zëdhënës i Qeverisë: Yiannis Economou

Zëdhënësja e Qeverisë Alternative: Aristotelia Peloni/ANA