RTSH 24 Live

Ekonomi

Ministrja e Financave: Do të fokusohemi tek përmirësimi i klimës së biznesit në vend

13/10/2021

Ministrja e Financave: Do të fokusohemi tek përmirësimi i klimës së biznesit në vend

Ministrja e Financave, Delina Ibrahimaj, tha se vendi ynë do të fokusohet në përmirësimin e klimës së biznesit. Zonja Ibrahimaj tha se ka ende punë kundër luftës së pastrimit të parave dhe të korrupsionit.

"Qasja ndaj biznesit ka qenë dëgjuese dhe bashkëpunuese. Gjatë procesit të fiskalizimit kam dëgjuar të gjitha sugjerimet e biznesit dhe kanë ndihmuar në zbatimin e ligjit të fiskalizimit në vend. Që në ditët e para të detyrës time jam njohur me rekomandimet e tua dhe do shërbejnë si platformë për bashkëpunimin tonë në mënyrë që investimet të rritet. Dëshmi e qartë për mbështetjen e biznesit janë reduktimi i burokracive dhe rritja e konkurrencës. Pritshmëritë për rritjen ekonomike janë një nivel prej 7.6%. Jeni goditur nga tërmetit e pandemia por keni ruajtur vendet e punës. Ne e dimë që përpjekjet nuk janë të mjaftueshme por të gjitha rekomandimet, dhe indekset që bëni janë të rëndësishme për të përmirësuar klimën e biznesit. Kemi punë kundër luftës së pastrimit të parave dhe të korrupsionit. Fiskalizimi është ndihmë për të luftuar informalitetetit. Ka shumë për të bere në respektimin e kontratave, por reforma në drejtësi është një mbështetje. Korrupsioni dhe informaliteti janë problemet që keni më shume sot dhe këtu do fokusohet edhe puna jonë duke ngritur sisteme për të lehtësuar bërjen e biznesit në Shqipëri."- tha Ibrahimaj.