RTSH 24 Live

Kosova

Ministri i Brendshëm i Kosovës, Sveçla, për RTSH-24: Çdo kërcënim të Serbisë do ta përballojmë me aleatët tanë 

02/08/2022

Ministri i Brendshëm i Kosovës, Sveçla, për RTSH-24: Çdo kërcënim të Serbisë do ta përballojmë me aleatët tanë 

Ministri i Brendshëm i Kosovës, Xhelal Sveçla, në një intervistë për RTSH-24, pasi konfirmoi se nuk ka më barrikada në Veri të Kosovës, u shpreh se për situatën e krijuar përgjegjësia rëndon mbi Serbinë. 

Sipas tij, shumica e zyrtarëve të lartë serbë kanë qenë zyrtarë të lartë edhe në kohën kur Serbia ishte në Kosovë. 

“Ushqejnë lidhjet me Rusinë. Kuptohet dhe Serbia dhe politika e saj në rajon varet nga Rusia. Serbia vijon të ketë raporte ekonimike, politike dhe ushtarake me Rusinë dhe Bjellrusinë. Rusia po përpiqet ta shfrytëzojë në maksimum situatën e krijuar. Influenca në Serbi e Rusisë është shumë e madhe“, theksoi Sveçla. 

Sveçla tha se qeveria e Kosovës, por edhe vetë Kosova i ka të qarta qëndrimet e Serbisë në rajon. 

“Pozicioni i Kosovës është i qartë. Jemi shtet i pavarur dhe sovran. Njihemi nga shumica e shteteve demokratike. Kemi një zhvillim të kënaqshëm, përkundër zhvillimeve ndërkombëtare. Cfarëdo lloj kërcënimi që të na vijë, ne do ta përballojmë me aleatët tanë. Kemi bashkëpunim me NATO-n. Kemi trupat e KFOR-it. Kosova është e sigurtë ndaj çdo inkursioni serb. Jemi të kujdeshëm, por jo të frikësuar. Po punojmë në planin politik të afirmojmë Kosovën dhe të forcojmë lidhjet me miqtë tanë”, theksoi ai gjatë intervistës për RTSH-24. 

Ministri i Brendshëm i Kosovës u shpreh ndër të tjera se është i bindur se Serbia tenton të keqpërdorë shtetasit e Kosovës nga komuniteti serb. 

“Nuk ka guxim dhe kapacitete për të sulmuar kosovën. Ka pozicionim legal të NATO-s dhe KFOR-it për mbrojtjen e territorit të Kosovës. Ka vetëm rikonfimim të NATO-s që Serbia nuk tolerohet”, theksoi Sveçla.

/rtsh.al/