RTSH 24 Live

Rajoni

Kurban Bajrami në Prishtinë dhe Shkup

20/07/2021

Kurban Bajrami në Prishtinë dhe Shkup

Në Xhaminë e madhe në Prishtinë është bërë falja e namazit të Kurban Bajramit. Mesazhin e Kurban Bajramit e mbajti Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava. Me këtë rast Tërnava tha se tha se Festa e Kurban Bajramit është një ndër festat më të rëndësishmë për myslimanët.
Në Shkup, edhe këtë vit Kurban Bajrami u mbajt nën masa antikovid. Manifestimi qendror u mbajt në xhaminë e “Mustafa Pashës” në Çair, Shkup.
Pas faljes së namazit, besimtarët myslimanë kanë uruar njëri tjetrin me mesazhe paqeje, mirësie respekti, dashurie dhe mëshire. 
Sipas traditës, myslimanët e festojnë këtë Bajram 3 ditë. 
Festa e Kurban Bajramit është kremtuar dhe në Malin e Zi dhe në gjithë trevat shqiptare.