RTSH 24 Live

Art

Kujtimet e Princ Harry-t thyejnë rekorde shitjesh

17/01/2023

Kujtimet e Princ Harry-t thyejnë rekorde shitjesh

Kujtimet e Princit Harry Spare janë bërë libri jo-fiction më i shitur në Mbretërinë e Bashkuar që nga fillimi i regjistrimeve në 1998. Libri shiti 467,183 kopje në javën e parë, sipas shifrave zyrtare nga Nielsen BookData.

Libri, i cili u shkrua në bashkëpunim me shkrimtarin e famshëm JR Moehringer, doli në shitje më 10 janar. Princi Harry pretendon se ka materiale të mjaftueshme për të shkruar një tjetër libër.

 Librat e vetëm që kanë pasur shitje më të larta në javën e parë që nga fillimi i regjistrimeve të Nielsen ishin katër romane të Harry Potter dhe "Simboli i humbur" i Dan Brown. Kujtimet tregojnë se Princi Harry përshkruan përvojën e tij si anëtar i familjes mbretërore përpara se të tërhiqej nga detyrat zyrtare në vitin 2020.

Ai jep detaje nga prapaskenat e konfliktit që pati me vëllain e tij, Princin William, trashëgimtarin e fronit. Libri u publikua në një flakë publiciteti, duke marrë një mbulim të gjerë mediatik në mbarë botën.

Wall Street Journal më parë raportoi se libri shiti 1.4 milionë kopje në ditën e parë duke përfshirë porositë paraprake në të gjithë SHBA, Mbretërinë e Bashkuar dhe Kanada.

/rtsh.al/