RTSH 24 Live

Aktualitet

Kryeministri Rama lajmëron: “Albania 1” në hapsirë në qershor 2022

20/10/2021

Kryeministri Rama lajmëron: “Albania 1” në hapsirë në qershor 2022

Kryeministri Edi Rama me një postim në mediat socilae lajmëron se Shqipëria shumë shpejt do të ketë satelitët e saj “ albania 1” dhe “Albania 2” në orbitë. Më herët, kryeministri e kishte bërë të njohur këtë fakt, duke sqaruar se satelitët do të gjejnë përdorim të gjërë, përfshirë kontrollin e territorit, luftën ndaj krimit, por edhe në fusha të tjera me impakt në ekonomi; si në bujqësi, mbrojtjen e pyjeve, menaxhimin e pasurive natyrore etj