RTSH 24 Live

Kuriozitete

Krishtlindja e parë pa Mbretëreshën: Ja si pritet të ndryshojë protokolli

21/11/2022

Krishtlindja e parë pa Mbretëreshën: Ja si pritet të ndryshojë protokolli

Krishtlindjet e para të familjes mbretërore pa Mbretëreshën do të jenë 'më pak formale' se zakonisht dhe nuk do të mblidhen për të parë fjalimin e mbretit, ka pohuar një ekspert mbretëror.

Jennie Bond, ish-korrespondentja mbretërore e BBC -së, thotë se familja mbretërore do të mblidhet ende në pronën e tyre në Sandringham në Norfolk këtë vit për të festuar festat.

Eksperti shpjegoi se si Krishtlindjet kanë qenë gjithmonë një festë formale në shtëpinë mbretërore me familjen. Në vend të kësaj, autori mbretëror thotë se Krishtlindjet e para të mbretit Charles si monark do të jenë 'më pak formale' se vitet e mëparshme.

Megjithatë, eksperti thotë se Mbreti Charles do të thyejë traditën e familjes për t'u mbledhur gjithmonë për të parë fjalimin televiziv të monarkut kur të transmetohet pasdite.

Anëtarët e tjerë të familjes pritet të bashkohen Mbretit dhe Mbretëreshës në shëtitjen e tyre në kishë në mëngjesin e Krishtlindjes. Familja mbretërore e ka bërë Sandringham bazën e tyre për Krishtlindje dhe Vitin e Ri që nga viti 1988. Edhe pse familja tradicionalisht i kalon pushimet në prona të vendit, vitet e fundit ka pasur një ndryshim në rutinë për shkak të pandemisë COVID-19.

/rtsh.al/