RTSH 24 Live

Sociale

Korçë, Operatorët turistik: Bie kërkesa për rezervime

04/04/2021

Korçë, Operatorët turistik: Bie kërkesa për rezervime

Pandemia covid 19 dhe masat e ndërrmara si pasojmë e situatës që po përjetojmë sic është ndalimi i lëvizjës në orën 20.00  po kthehen gjithnjë e më shumë në fackor pengues për zhvillimin e turizmit në qytetin e Korcës. Këtë vit e diela e Pashkës katolike ka reflektuar një panoramë krejt të ndryshme nga vitet e tjera. Numri i vizitorëve ka rënë ndjeshëm. Operatorët turistike shprehen se nuk janë rezervuar  as 50%  e kapaciteteve që ofrojnë. 
Turizmi ka qënë një nga sektorët më të prekur nga pasojat e pashmangshme të koronavirusit. Mungesa e fluksit të turistëve vihet re edhe në pikat kufitare të Qafë Thanës dhe të Kapshticës në të cilat nuk ka pasur fluks hyrje-daljesh. Konkretisht gjatë 24 orëve të fundit nga pika e kalimit kufitar të Qafë Thanës kanë hyrë 1931 shtetas ndërkohë nga pika e kalimit