RTSH 24 Live

Kuriozitete

Komunikimi inteligjent, kompanitë teknologjike do të sjellin platformën 6G

19/01/2023

Komunikimi inteligjent, kompanitë teknologjike do të sjellin platformën 6G

Keysight Technologies, një kompani lider teknologjike që ofron zgjidhje të avancuara të projektimit dhe vërtetimit për të ndihmuar në përshpejtimin e inovacionit për t'u lidhur dhe siguruar botën, njoftoi se kompania bashkon forcat me gjashtëmbëdhjetë organizata për të krijuar 6G-SANDBOX, një provë testimi pan-evropian për eksperimentimin dhe vërtetimin e 6G Aftësitë 5G-Avanced dhe 6G.

Financuar nga Horizon Europe, 6G-SANDBOX është një nga 35 projektet e reja të nisura nga Ndërmarrja e Përbashkët e Rrjeteve dhe Shërbimeve Smart (SNS JU), të cilën Komisioni Evropian (KE) e themeloi në 2021 për të mbështetur zhvillimin e komponentëve, sistemeve dhe rrjeteve të komunikimit inteligjent.

Konsiderohet thelbësore në ndërtimin e një zinxhiri furnizimi evropian të klasit të parë për teknologjitë e avancuara 5G dhe 6G. Projekti synon të zhvillojë platforma eksperimentimi në mbarë BE-në për të testuar mundësitë teknike premtuese 6G, duke përfshirë menaxhimin me prekje zero, arkitekturën fleksibël me shumë qira, inteligjencën e rrjetit, sigurinë, binjakët dixhitalë, inteligjencën artificiale (AI) dhe sipërfaqet inteligjente të rikonfigurueshme.

Prova e 6G do të kombinojë nyjet dixhitale dhe fizike për të ofruar rrjete plotësisht të konfigurueshme, të menaxhueshme dhe të kontrollueshme për të vërtetuar teknologjitë e reja dhe përparimet kërkimore për 6G. Projekti u ofron organizatave mundësi për të kryer prova në katër platforma eksperimentale të vendosura në Malaga, Spanjë; Berlin, Gjermani; Oulu, Finlandë; dhe Athinë, Greqi.

/rtsh.al/