RTSH 24 Live

Aktualitet

KED publikon emrat e kandidatëve që do t’i shkojnë Presidentit Meta, për në Kushtetuese

23/11/2020

KED publikon emrat e kandidatëve që do t’i shkojnë Presidentit Meta, për në Kushtetuese

Këshilli i Emërimeve në Drejtësi ka vendosur sot se cilët do të jenë kandidatët që do t’i shkojnë Presidentit Ilir Meta, në tryezë për të zgjedhur pasuesin e Besnik Muçit në Gjykatën Kushtetuese. KED vendosi skualifikimin për herë të dytë të juristëve: Eugen Papandile dhe Zhaklina Peto, të cilët Apeli Administrativ i riktheu sërish në garë.

Vendimi i Këshillit të Emërimeve në Drejtësi

A.Lejimin e kandidimit të kandidatëve për gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese:

 1. Altin Binaj, për vendin vakant shpallur nga Presidenti i Republikës në datën07.02.2018 dhe rishpallur në datat 27.09.2019 dhe 24.09.2020.
 2. Altin Binaj, për vendin vakant shpallur nga Kuvendi i Shqipërisë në datën28.08.2018 dhe rishpallur në datat 21.08.2019 dhe 24.09.2020.
 3. Aleksandër Toma, për vendin vakant shpallur nga Presidenti i Republikës në datën07.02.2018 dhe rishpallur në datat 27.09.2019 dhe 24.09.2020.
 4. Përfundimin e procedurës së verifikimit, vlerësimit, pikëzimit dhe renditjes për shkak të tërheqjes nga kandidimi, të kandidatëve:
 5. Orkida Totojani, për vendin vakant shpallur nga Presidenti i Republikës në datën07.02.2018 dhe rishpallur në datat 27.09.2019 dhe 24.09.2020.
 6. Eugen Papandile, për vendin vakant shpallur nga Presidenti i Republikës në datën07.02.2018 dhe rishpallur në datat 27.09.2019 dhe 24.09.2020.
 7. Ndalimin e kandidimit të kandidatëve për gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese si më poshtë:
 8. Eugen Papandile, për vendin vakant tëshpallur nga Presidenti i Republikës në datën 22.11.2019.
 9. Zhaklina Peto, për vendin vakant të shpallur nga Presidenti i Republikës në datën 22.11.2019.
 10. Ilir Haznedari, për vendin vakant shpallur nga Presidenti i Republikës në datën07.02.2018 dhe rishpallur në datat 27.09.2019 dhe 24.09.2020.
 11. Ilir Haznedari, për vendin vakant shpallur nga Kuvendi i Shqipërisë në datën28.08.2018 dhe rishpallur në datat 21.08.2019 dhe 24.09.2020.

/rtsh.al