RTSH 24 Live

Teknologji

Hyundai në bisedime me Apple për të prodhuar ‘Apple Car’

08/01/2021

Hyundai në bisedime me Apple për të prodhuar ‘Apple Car’

Apple thuhet se po negocion një marrëveshje që mund të rezultojë në një partneritet me prodhuesin e Koresë së Jugut, Hyundai, në një automjet elektrik dhe teknologji të specializuar të baterisë.

Korea Economic Daily raporton se Apple dhe Hyundai janë në proces të përgatitjes së një marrëveshje që do të shihte që kompania koreane të përmbushë përgjegjësitë e prodhimit për një ” Apple Car ” të përfolur.

Projekti thuhet se ka kaluar një rishikim të brendshëm në Hyundai Motor Group, megjithëse bashkëpunimi ka nevojë për një dritë jeshile nga kryetari Chung Eui-bir, transmeton Telegrafi.

Përveç prodhimit të makinës elektrike të Apple, Hyundai do të luajë gjithashtu një rol në zhvillimin e zgjidhjes së baterisë së automjetit. Operacionet e baterisë do t’u dorëzohen fabrikave Hyundai ose Kia në SHBA.

Një raport nga Reuters në dhjetor pohoi se Apple me të vërtetë po zhvillon teknologjinë e baterisë në një “niveli tjetër” për të ulur kostot dhe për të rritur diapazonin e mundshëm të vozitjes